PIERNIKI
Przepis bardzo prosty a pierniki wychodzą pulchne,
kruche i jadalne przez długi czas :)
Jadłam dwumiesięczne i były w porządku ;)
Sposób wykonania:
Do miski wrzucamy
- 800g mąki pszennej
-4 jajka
-300g cukru pudru (jeśli będziemy dekorować lukrem
cukru może byc mniej)
-kostka masła roztopiona
-200g miodu naturalnego
- 2 łyżki przyprawy do piernika
-2 łyżki kakao
-3łyżeczki sody
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wyrabiamy ciasto
Wałkujemy na grubość 4 mm
Wycinamy pierniki
Wycinamy pierniki
Pieczemy przez około 12-15 minut w temperaturze 180 stopni
Małe rączki również pracowały :)))
Własnie szukałam przepisu na pierniki, na pewno wykorzystam Twój.
OdpowiedzUsuńDzięki i pozdrawiam.