SAŁATKA Z BROKUŁAMI
serem feta
prażonymi migdałami
i
Bardzo prosta i szybka
(dla lubiących czosnek)
:)
Składniki:
* 2 opakowania mrożonych brokułów - lekko posolić i gotować
2 minuty
* 1 małe opakowanie migdałów (płatki) -przyprażyć na patelni
* 2/3 sera feta (opakowanie 270g) -pokroić w kostkę
* 2/3 szklanki majonezu
* 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
* 7 ząbków czosnku (może być więcej lub
mniej w zależności od rozmiaru)
Czosnek, majonez i jogurt zmiksować na gładki krem- przyprawić solą i pieprzem.
Wymieszać delikatnie brokuły z serem, polać sosem i posypać prażonymi migdałami.
Jeśli chcemy wersję "bogatszą" możemy dodać kukurydzę (mała puszka) i około 20-30g szynki konserwowej,
pokrojonej w paseczki.
Jeśli chcemy wersję "bogatszą" możemy dodać kukurydzę (mała puszka) i około 20-30g szynki konserwowej,
pokrojonej w paseczki.
GOTOWE!
:)
smakowicie wygląda, wersji z płatkami migdałowymi jeszcze nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńfajnie chrupią :))))
Usuń